Pages

Lazada MY

IKEA

Hujung minggu sebelum nak start puasa ni macam2 aktiviti perlu buat. Selain mengemas dan terus mengemas rumah yg entahnya akan siap. Aku sempat singgah ke IKEA Cheras nak tgk barang keperluan.

Rak buku dan rak stor yg diplan utk dibeli. IKEA, ntah apa yg special sgt aku pun xtahu. Tapi setiap masa pasti akan penuh orang. Sudahla barang2 dia kita kena pasang sendiri. Dari susah payah memilih pilihan yg berkenan hingga la ke pembayaran dan akhirnya nak kena angkut naik kete. Sampai kat umah ko kena buka dan pasang pulak.

Kekadang rasa tak berbaloi beli barang di IKEA, tapi kualiti perabutnya mmg baik. Walaupun byk kedai perabut pakistan yg dekat dengan rumah dan harga yg murah. Ada beza barangan yg di beli di IKEA dan barang yg beli dari kedai perabut biasa.

Ape2 pun yang pasti kena datang awal ke IKEA jika tak mahu menghadap org yg ramai dan queue yg panjang hanya utk bayar. 

😋

1 comment:

  1. Kalau time cuti memang tak menahan tengok orang beratur panjang masa nak bayar. kadang2 beli setakat satu dua barang memang tak berbaloi.

    ReplyDelete